Friday, May 21, 2010

Alhamdulillah




Alhamdulillah....ni lah the first word yg kluar dari mulut lepas abes exam Paper Mathematics Statistics haritu... bersyukur sbb finally IB exam btul2 dh habes (selepas cuti exam utk 6hari just utk jawab Math Paper 3) & bersyukur jugak sbb maksudnye, ni menandakan bahawa lepas ni khidupan sbg pelajar IB akan abes...Alhamdulillah, exam haritu berjalan dgn lancar...ada juga yg tough2 & ada juga Ok & ok... tp, insyaAllah ok. Sekarang ni btul2 mngharapkan yg terbaek dari Allah .. usaha dh sebaik mungkin... dh sedaya mungkin.....yang mampu dibuat hanyalah truskan bertawakkal & berdoa pada Allah.... keputusannya tetap terletak pada Allah...

Gembira, sunyi, sedih, xdak perasaan, huhh, mcm2 perasaan rasa mlm ni...tp, yg sure nya,Sunyi sgt kolej malam ni, ramai sgt kawan2 yang keluar outing Alamanda...yaa, last time kan nk outing sama2....lpas ni, masing2 nk bawak diri masing2 kan... tape kawan2, enjoy your time... owh, lewat petang td, berjaya spent time ngn 4 org IRP-mates yang best....ya, lawan CS .... syamil+Nazrul vs Afifi+Safwan.... sengit bukan main...dua2 group x de tandingannya,..Afifi ada bakat terpendam nk defuse bomb..hehe....safwan ligat guna sniper...Nazrul hebat dgn tactic dia...& syamil, owh semuanya hebat.wek...perasan.. seronok jugak dpt maen sama2 lpas masing2 sgt2 kuar berazam utk tanak sentuh maen apa2 game kt laptop b4 exam...

Bila dh nk abes blajar kt sini ni, mcm2 benda tringt balik.... dulu,masa awal2 dulu, kdg2 mcm nak x nak je duduk blajar kt sini (dalam hati mmg nk sgt2 belajar, cuma kdg2 rasa tak nak blajar tu timbul dlm hati utk 12saat saja ) ... tp bila makin nk smpai penghujung especially masa dkt sem3 & Sem 4, rasa best sgt belajar kt sini... nak apa bnda pon, semuanya ada...cikgu ramai yg bagus2...kawan2, insyaAllah sgt baek..sgt2 best....ada teman yg cumel & sgt supportive.... insyaAllah semuanya ada... kolej ni lengkap tau....hehe... ( puji pulak )
InsyaAllah, byk sgt benda yg dpt bila belajar kt sini....btul2 dpt byk pengajaran kt sini...kalau nk dikira, sgt2 x terbilang.. tp x mustahil utk diingati sbb diri sendiri saja yang mampu nk fikirkan apa kebaikan & pengajaran yang dpt kt sini, kan..Owh, lpas ni msti trigt nk pakai baju kemeja biru long sleeve dgn sluar hitam / baju biru kotak dgn sluar cerah / baju light choc dgn sluar hitam... ptg2 msti trigt track jogging... best2..jogging sorang2...ade pluang, boleh jumpa cik biawak besar yg suka melintas tepi trek... =)

jom2....balik bilik lah.....perut dh kenyang makan dua bijik burger daging..yaa.. jom2... esok balik rumah...balik penang....umi abu dtg amek esok pagi...nk balik bilik, kmas apa2 yg patut..esok nk balik dh..... datang dgn harapan, insyaAllah pulang pon dgn mengharapkan yg terbaik dari Allah...sama2 kita mengharapkan rezeki yang terbaek dari Allah... balik cuti, kena jaga, x leh nk malas2....nk jd kuat, so kna rajin2...kna jaga btul2... selamat bercuti, kawan2.. last but not least, baca ea ayat bawah tu... surah At-Thalaq (2-3)

3. Dan memberinya rezeki dari arah yang tiada disangka-sangkanya. Dan barangsiapa yang bertawakkal kepada Allah niscaya Allah akan mencukupkan (keperluan)nya. Sesungguhnya Allah melaksanakan urusan yang (dikehendaki)Nya. Sesungguhnya Allah telah mengadakan ketentuan bagi tiap-tiap sesuatu

salam

6 comments:

ummiyati said...

at last, sampai juga bang cik ke hujung term sebagai KMBian. Ummi yang sering rasa 'penat' tengok bc belajar juga menarik nafas lega. Lepas ni turn mama pulak...Segala yang baik jadi pengajaran n yang x baik jadi sempadan. Insyaallah mudah2an dapat jumpa pula di PICC Ogos ni.Teruskan berdoa

bambino said...

congratz bro! u survived!

-zuhri shin-

fityatun_syakirah said...

Semoga Berjaya~

Amin Rox said...

Lepas ni aku takley tgk la ada orang handsome jogging sorang2. haha
^_<

Atikah Nur Dzulkhefli said...

alhamdulillah..ditemukan dgn kawan2 yg best kat kmb..nak g2s!!hik3..lame xdengar cite hg??

mohammad hatim said...

oit, naqib...add lar ak kat fb...